maanantai 23. syyskuuta 2013

Ihana kamala virkkaus

7-luokalla koulussa oli pakko virkata vauvantossut. Toista virkkasin itse aina koulussa opettajan avustuksella ja toisen tossun virkkasi äiti. Tossut ovat eripariset, eikä mikään erityinen ylpeyden aihe. Nöppiskään ei niitä jalkoihinsa ole saanut. Tuskin toinen olisi sopinutkaan. Käsitöistä olen aina tykännyt, mutta tuo virkkaus..
 Näin viime vuoden puolella jossakin blogissa virkattuja viirejä ja ihastuin niihin. Kyselinkin äitiltäni, että olisiko se täysin mahdoton tehtävä, jos sellaisia yrittäisin tehdä. Puolipylväillä äitini ohjeiden mukaan sain viirit tehtyä ja ihan itte. Halusin viireistä valkoiset, joten villalanka oli ainoa mitä oli saatavilla sillä hetkellä. Viirit pujottelin lopuksi juuttinaruun.
Viirit ikkunalla
 Äitini virkkasi toivomuksestani minulle 3 erikokoista sisustuskoria ontelokuteesta. Ne löysivät paikkansa Nöppiksen hoitopöydän yläpuolelta. Niihin on hyvä laittaa hoitotarvikkeita ja muuta sälää
Äitin virkkaamat
 Pyysin äitiä virkkaamaan vielä yhden ison korin, jonne voisin laittaa Nöppiksen lelut. Äitin käsi on kuitenkin kipeänä, joten voisi mennä pitkäkin aika ennen kuin virkkaus onnistuu. Taas kyselin, että olisikohan mahdoton työ jos yrittäisin itse. Äitiltä löytyi valkoista ontelokudetta, joten hätäisenä sain heti kokeilla. Kaksi iltaa siinä meni. Alun tein äitin ohjauksessa, mutta loppuosan kahvoineen kaikkineen itse. Materiaalit ja ohjeet löytyi Kauhavan kangas-aitasta.
 Vähän ryhdittömämpi tuo tekeleeni on, mutta kelpaa hyvin leluille. Aluksi suunnittelin laittavani äitin virkkaamaan harmaaseen koriin lelut ja tämän omani joukon jatkoksi valkoisten korien kanssa, mutta luulen, että korini olisi pahastunut muiden joukossa, joten parempi sen on saada oma erityisasema lattialta.
Nöppiksen aarteet
Tämän tarinan opetus oli, että vaikket olisikaan kovin hyvä virkkaamaan niin tämä onnistuu varmasti, jos vaan löytyy virkkaustaitoinen äiti tai muu tuttu. Tällaiselle hätähousulle tärkeää on, että tämä valmistuu ihanan nopeasti. Hurahdin tähän niin totaalisesti, että yksi jouluun liittyvä juttu on suunnitteilla, mutta siitä lisää lähempänä joulua. Sen lisäksi torstaina olisi tarkoitus mennä tossujen virkkaus kurssille. Katsotaan tuleeko taas eripari tossut. Toinen mulle ja toinen Nöppikselle :D

2 kommenttia:

  1. Hyvä, hyvä! Hyvin onnistuit! Munkin pitäis, mutta korissa vieläkin liikaa kaikkea keskeneräistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuohon jää koukkuun... Virkkuukoukkuun. Eheheh mikä puujalka vitsi :)

      Poista

Jätä kommentti. Se tuo hyvän mielen :)