perjantai 21. maaliskuuta 2014

Muutoksen tuulia: Pysy rauhallisena ja kanna lankaa

Kerroin tuossa taanoin, että sain hyviä uutisia. Hyvät uutiset koski uutta työpaikkaa eikä mitä tahansa työpaikkaa, vaan oikeasti sellaista, mistä tässä on haaveiltukin. Maanantaina aloitan työt ja neiti Nöppis menee päiväkotiin. Voi olla, että täällä blogin puolella on vähän hiljaisempaa aluksi, ennen kun totutaan uuteen rytmiin. Monta bloggausaihetta kyllä jo mielessä, mutta katsotaan miten niitä jaksan ja ehdin postailla.

 On tämä vaan jännää aikaa. Jännittää jo pelkästään tuo töiden aloittaminen ja siihen päälle vielä jännitys päiväkodin aloittamisesta. Te muut äidit varmasti tiedätte miten ristiriitaisissa tunnelmissa täällä ollaan.

"Pysy rauhallisena ja kanna lankaa"
 Ylläolevaan tekstiin törmäsin netissä ja pakkohan se oli kopioida tuohon pieneen käsityöpussukkaan. Sopii jotenkin niin tähän hetkeen, vaikka en muuten tuosta keep calm... tekstistä oo erityisesti innostunut.

Toiselle puolelle piirsin kangastussilla kerän ja koukun. Tuo tussi yritti vähän levitä varsinkin tekstiä kirjoittaessa, mutta ei onneksi niin paljoa, että ainakaan itteä haittais.

Muutama vuosi sitten tulostin täältä Elviksen ja Marilynin kuvat. En tiedä löytyykö niitä vielä, mutta muita siluetteja ainakin. Tulostin kuvat kopiopaperilla ja siitä piirsin ne kontaktimuoville. Mattopuukon avulla sabluuna oli valmis. Sitten vaan kankaanpainanta värit esiin.

 Sabluunoissa oli melko kova työ, mutta kankaan painanta on helpompaa, kun sabluuna pysyy kunnolla kiinni kankaassa ja hyvällä säilytyksellä niitä voi käyttää myöhemminkin.  Askarteluliikkeessä vastaan tuli mustia kangaskasseja ja muistin nuo sabluunani, joten halusin kokeilla miltä ne näyttäisivät valkoisena.

 Paremmilta näyttävät nuo valkoiset kassit. Toisaalta nämä mustat kassit valkoisellakin on ihan kivat, jos ei oo sillä tuulella, että haluais käsipuolessaan kuljettaa tunnistettavaa Marilyniä tai Elvistä. Kankaanpainanta oli pitkästä aikaa tosi kivaa. Pari ideaa kasseihin tulikin jo mieleen noita tehdessä.

Meillä kuvat on otettava nopeasti, koska kuvauskohde saattaa kadota kesken tarkennuksen ;D
Hyvää viikonloppua!

22 kommenttia:

 1. Kylläpä tuli kauniita kasseja kuvien avulla! :) Kankaanpainantaa vois kokeilla itsekin! Ymmärrän hyvin ristiriitaisat tunteesi työn aloituksen suhteen.. Uusi työ on aina jännittävää, ja siihen uuteen arkeen totuttelu voi viedä hetken. Tsemppiä sinne uusiin tuuliin <3

  VastaaPoista
 2. Onnea työpaikasta! Itsekin aloitin työt elokuussa hoitovapaan jälkeen. Aika on mennyt nopeaa ja kaikki suurin piirtein hyvin. Onneksi pienet ei osaa jännittää niin paljon kuin me äidt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että kaikki sujunut. Eiköhän se täälläkin ala sujua pikkuhiljaa :) Voi olla tosiaan äidille kovempi paikka :)

   Poista
 3. Onnea uudelle unelmatyöpaikalle! Tuollaiset uutiset ovat upeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liian usein ei näin hyviä uutisaa saa, joten kun niitä saa niin osaa kyllä arvostaa :)

   Poista
 4. Onnea uudesta työpaikasta! Olet onnekas, kun näinä aikoina saat mieleisesi paikan..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Sen takia vieläkin vaikea uskoa todeksi :)

   Poista
 5. Paaljon, paljon Onnea mieluisesta työpaikasta! Sellainen on aina hyvä uutinen :)

  VastaaPoista
 6. Onnea työpaikasta, kyllä se arki lähtee hyvin rullaamaan:)
  Mainioita nuo kassit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se varmasti omalla painollaan alkaa sujua :)

   Poista
 7. Voi miten hauska tuo lankakassi!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei voi parempaa tekstiä kässäkassille olla :D

   Poista
 8. Onnittelut työpaikasta, kiva että sait sellaisen josta haaveilit. Jännittävää elämänvaihetta elät, toivotaan että kaikki lähtee sujumaan hyvin. Mukavaa viikon loppua :)

  VastaaPoista
 9. Onnittelut minultakin.. tuosta taas alkaa uusi elämänvaihe teidän perheessä! Tosi kivat kassit - mä oon sellanen Marilyn-fani - ei Elvarissakaan mitään vikaa ole - tykkään!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tanni! Mua kans jotenkin viehättää nuo Marilyn ja Elvis :)

   Poista
 10. Iso muutos teidän elämään siis tulossa! On vielä tuoreessa muistissa ne ristiriitaiset tunteet, kun itse palasi töihin ja tyttö meni päiväkotiin... Mutta hyvinhän se sujui :) Ja ihanaa,että pääset vielä mieleiseen työhön! Onnea!
  Kivoja kasseja olet tuunaillut :) Tuo käsityökassi on erityisen kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nanette :) Oon lohduttautunut sillä, että kyllä tästä on muutkin selvinneet ja, että ennemmin tai myöhemmin tämä olisi kuitenkin edessä :)

   Poista
 11. Onnea töistä!! :) Hyvin se hoidon aloitus sujuu kun alkuun pääsee :) Hienoja kasseja olet tehnyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Juu on hoidossa hoitajien mukaan ollut joka päivä helpompaa joten eikö se siitä pikkuhiljaa :)

   Poista

Jätä kommentti. Se tuo hyvän mielen :)