torstai 16. tammikuuta 2014

TSI-Saippuapullo, elämäni tähti ja yksi isompi projekti

Facebookissa törmäsin vanhaan lasipullosta tehtyyn saippuapulloon. Oonkin yrittänyt etsiä meille uutta kivaa saippuapulloa vessaan vanhan rikki menneen tilalle, mutta en oo onnistunut löytämään. Senpä takia tämä idea täytyi toteuttaa ja nyt on uus saippuaputeli.
Vanha Alko pullo, saippuapumppu, netistä tulostettu kuva, muovipitsiä ja Degoupage-lakkaa ja siinä se. Musta pumppu olis sopinu ehkä vielä paremmin, mutta sellasta ei ollut saatavilla.

Samalla idealla olisi voinut tuunata muovipullossa olevan saippuan, mutta jotenki lasipullo on lasipullo. Sitäpaitsi enää ei tarvi pelätä posliinisen pesualtaan halkeamista, jos pullo siihen tipahtaa, koska oon sen saanut halki jo aiemmin ja toisekseen meille pitäisi vielä tässä kuussa tulla uudet vessankalusteet ja allas ei pitäisi olla niin särkymäherkkä!

Viime postauksessa esittelin Tannilta saamani palkinnon. Yhtenä palkintona oli Tannin tekemä kipsi tähti tuunattavaksi. Maalasin kipsitähden harmaalla, liimasin reunaan pitsiä ja tein siitä myös ripustuslenkin. Keskelle tulostin elämäni tähden kuvan ja decoupage-lakkaa päälle.
Tämä kuva on mun mielestä, niin söpö, joten kiva saada se seinälle. Silloin, kun palkintoa availin ja tämän kipsitähden näin, niin ajattelin, että jonkinlaisen "valokuvakehyksen" siitä teen ja aika nopeasti muistin tämän kuvan.

Sitten se vähän isompi tai sanoisko pitkäaikaisempi projekti. Muutamia vuosia sitten miehen äiti antoi meille vanhan keinutuolinsa. Tuolista oli maali rapistunut ja maali oli muutenkin parhaat päivänsä nähnyt, mutta muuten keinu oli tosi hyvässä kunnossa. Innokkaana aloin hiomaan maalia pois. Ajatuksena oli, että yritän poistaa maalit, niin hyvin, että keinutuolin voi lakata tummalla lakalla. Melko pitkälle jaksoin, kunnes sitten se, vaan jotenkin jäi. Sitten muutettiin uuteen asuntoon eikä keinu olisi mahtunut mihinkään, joten taas kunnostaminen jäi. Nöppiksen odotus aikana haaveilin taas, että keinu olisi niin kiva, mutta taas todettiin,että ei mahdu. Loppiasena vaihdettiin olohuoneen järjestystä ja takan eteen tuli lähes täydellinen tila keinutuolille, joten pakkohan se oli kaivaa varastoista esiin.
Tuolista on maalit hiottu oikeastaan muualta, paitsi jalaksista. Muutamassa vuodessa ajatukset on muuttuneet ja nyt haaveilen,että voisin lakata valkoisella kuultolakalla tuolin, kun meillä on jo riittävästi tummia kalusteita. Se vaan tarkoittaa, että kaikki vanhat maalit pitäisi saada täysin pois eli todella kova homma. Mies ehdotti, että mitäs, jos vaan maalattais valkoiseksi, mutta pelkään, että valkoinen paksu maalikerros tekee tunkkaisen näköiseksi. Saa ehdottaa, jos tulee ideoita mitä keinulle kannattais tehdä. Tällä hetkellä ajatuksena yrittää poistaa maalia vaan sitkeästi.
Mukavaa pakkasv-loppua!

16 kommenttia:

 1. Hyvä lopputulos saippuapullossa! Sopiko pumppuosan jengat alkon pulloon?

  Mielestäni valkoinen sopii hyvin keinutuoliin, siitähän voi vähän hioa jalaksien kärkiä ja käsinojia kuluneiksi. Väri voisis olla sävyltään matta, niin ei tule niin bling-bling -fiilistä. Siitä tulee hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sopii samoihin jenkoihin :) Joo matta voisikin olla aika hyvä. Kiitos ideasta! Täytyy laittaa hautumaan :)

   Poista
 2. Keinutuoli on mahtava keksintö, siinä on hyvä istua ja olenpa joskus nukkunutkin keinutuolissa.
  Mukavaa tuolin tuunausta:))

  VastaaPoista
 3. Hieno saippuapullo! Keinutuoli on kyllä huippukiva istuin, jossa voi välillä heilutella vaikka huolia ...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Joo onhan se ja siihen liittyy melkein kaikilla jotakin nostagisia muistoja :)

   Poista
 4. Ihania tuunauksia, saippuaputeli ja vauvakuva. Kiikkustuolissa onkin vähäksi aikaa hommaa! Itselläkin on kesken yhden kalusteen tuunaus jostain kesästä asti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kalusteiden tuunaus on kyllä kivaa, joskin tosiaan aikaa vievää, mutta kyllä niiden tekemistä ainakin jälkikäteen muistelee lämmöllä :)

   Poista
 5. Voi, vide.. Mä arvasin, että sä saat jotakin kivaa tähtösestä tehtyä.. Itse en olisi moista hoksannut. Aivan suopersöpö kuva!! Kivat ideat ja kiikusta tulee varmasti mahtava!!!

  VastaaPoista
 6. Tuosta tähdestä olisi varmasti voinut kehittää, jotakin muutakin ihanaa, mutta tuo tuli heti mieleen :)

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Se tuo hyvän mielen :)