torstai 26. kesäkuuta 2014

Jesari lompakko ja vähän erilaisempi "synttärikakku"


Viime viikoilla kerroin, että oon töissä saanut oppia kaikenlaisia uusia askarteluja juttuja ja lupasin esitellä teillekin yhden huikeen idiksen ;)

Kysessä on siis ilmastointiteipistä/jeesusteipistä/jesarista millä nimellä sen nyt tunnetkin- tehty kukkaro!

 Näiden tekemieni lompakkojen ohjeet löytyy Ihana-lehdestä 3/2013. Jos nyt kuitenkin on heti saatava kokeilla teippilompakon tekoa, niin täältä ja täältä löytyy vähän erilaisempien lompakkojen ohjeet.

  Näihin Ihana- lehden versioihin on teippien sisälle jätetty/teipattu minigrip pussi, joka toimii oivana kolikko puolena. 


 Lompakoiden kestävyydestä en vielä osaa sanoa mitään, mutta yhdestä teippirullasta syntyy sen verran monta kukkaroa, että ei haittaa, vaikka käyttöikä ei olisikaan kovin korkea, koska aina voi tehdä uuden.

Ruoka Pirkka lehdestä pongasin jokin aika sitten hyvän kuuloisen juustokakun ohjeen ja mikäs sen parempi syy tehdä kakkua, kuin omat synttärit. Erikoisen juustokakusta teki, että se tehtiin suoraan purkkeihin. Lehden kuvassakin kakku oli tehty lastenruoka purkkeihin ja kun meiltä noita purkkeja löytyy niin inspiraatio oli taattu.

Kakkujen pohjana toimi paahdettu valkosuklaa. En ole aiemmin suklaata paahtanut, joten jännityksellä odotin mitä tuleman piti. Voin kertoa, että tuo pohja kyllä toimi todella hyvin, niin maun, kuin rakenteenkin puolesta.

Kannet, vaan päälle ja nämä voisi ottaa evääksi myös piknikille. Reseptissä arvostin myös, että liivatteen kanssa ei tarvinnut sählätä ollenkaan. Stressaan aina juustokakuissa, että se liivate ei sekoitu kunnolla, vaan jää kököille. Reseptin voitte kurkata täältä.

Mahtavaa! kesäflunssa on taas täällä ja tietenkin silloin, kun sitä vähiten kaipaisi. Toivotaan, että apteekista haetut vitamiinit veisi flunssan pian pois.

Terveempää loppuviikkoa!


7 kommenttia:

 1. Ompa hauska lompakko ja ihanat herkut.
  paranemisia ,kesäflunssa on kyllä kurja.

  VastaaPoista
 2. Hauska idea tuo kukkaro. Nythän on saatavilla teippiä monessa eri värissä ja mahtaa olla kuviollistakin tarjolla.

  VastaaPoista
 3. Hih,onpas metka lompakko :) Ja voi namskis kun juustokakkupurkit näyttävät houkuttelevan herkullisilta!!! Kiva idea tarjoilla noin :)
  Höh,toivottavasti flunssa lähtee pian matkoihinsa :( Hyvää viikonloppua kuitenkin!

  VastaaPoista
 4. Tuija, älä turhaan stressaa sitä liivatetta. Nesteen pitää olla tarpeeksi kuumaa, niin kyllä se sulaa eikä tuu kökköjä. Pitää sitten kuumentaa uudestaan, jos liivate ei sula. Noi on kyllä hauskoja ideoita noi purkkikakut :)

  VastaaPoista
 5. Lämpimät synttärionnittelut sinulle :) Kiva idea tuo purkkikakku, täytyypä kokeilla. Ja jännä tuo teippilompakko. Pikaista toipumista :)

  VastaaPoista
 6. Tiiätkö, just tällä viikolla törmäsin tuohon paahdettuun valkosuklaaseen ja aattelin että tuota on pakko koklata :)

  VastaaPoista
 7. Jesarilompakko on aika hauska :) Ja vitsit miten söpöjä nuo purkkikakut, vois tarjota tuommoisia vaikka jossain juhlissa!

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Se tuo hyvän mielen :)