tiistai 17. kesäkuuta 2014

Muutosta keittiössä ja askartelua

Tuntuuko kenestäkään muusta siltä, että ihan niinkuin kesällä olisi vähemmän tunteja vuorokaudessa? Valoisuutta kyllä piisaa pitkälle yöhön, mutta kun nukkuakin täytyisi. Aika vaan jotenkin hurahtaa, mutta ei oikein tiedä, että mihin. On tässä kuitenkin kesästä ehditty nauttia aina kun lämpimiä säitä on piisannut, joten hukkaan aikaani en ole ainakaan heittänyt :)

Ollaan tehty kotona taas pientä remppaa. Tällä kertaa uudistuksen kohteeksi pääsi keittiö. Keittötä olemme uudistaneet pikku hiljaa pienillä remonteilla. Esimerksi kaappien välisen tilan olemme laatoittaneet pari vuotta sitten. Aiemmat laatat olivat vaalean sinertävät, joissa oli rumia ei silmääni miellyttäviä kahvikupin kuvia. Halusin keittiöstä enemmän mustavalkoisen, joten valitsimme eläväpintaiset mustan-harmaat mosaiikkilaatat. Keittiön tasojen vaihtamista olemme miettineet myös jo pidempään ja nyt ne saatiin vihdoinkin vaihdettua. Pahoittelut, että vanhoista tasoista ei ole parempia kuvia tarjolla.

 Nyt keittiömme on mustavalkoinen, kuten olenkin haaveillut. Kaappien ovien alkuperäiset rivat olivat hopean väriset ja niiden ruuvit alkoi olla löysät, joten pari vuotta sitten kyllästyin niihin ja ostin Biltemasta uudet rivat. Paljon nykyaisemmalta keittiö näyttää, kuin mitä se oli alunperin. Melko pienellä budjetilla, etenkin, jos itse tekee saa isojakin muutoksia aikaan

Mulla on aika kiva työpaikka, kun siellä saa aina välillä askarrella ja opetella uusia askarteluja. Tässä taannoin sain opettella unisiepparin tekoa.
Metalli renkaan päällystin vanhasta nahkatakista leikatuilla suikaleilla ja keskusta on puuvilla langasta. Kyllä mä kuulkaa tuota keskustaa pujottelin ja pujottelin, eikä millään meinannut onnistua. Tämäkään ei ole vielä täydellinen, vaan vasta lopussa huomasin, että yhdestä kohtaa oli jäänyt pujottelu väliin, mutta päätin silti hyväksyä tämän= en jaksanut enää purkaa sadannen kerran.

Haaveissa olisi kokeilla tämän perinteisen rinnalle valkoista vähän romanttisempaa versiota. Luulen, että toisen tekeminen sujuisi jo vähän paremmin, kun ymmärsin tuon pujottelu tekniikan. Toisenkin loisto askartelun opin töissä, mutta siitä sitten toisella kerralla ;)

13 kommenttia:

 1. Hyvänäköinen tuo teitin köksä - upea! Mä myös haaveilen köksä-rempasta, mutta katotaas nyt. Wau tuota siepparia - sellanen romsku-sieppari olisi varmasti ihana - opeta hei meillekin..?? =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu voin yrittää laittaa ohjetta, kun saan aikaiseksi :D

   Poista
 2. Keittiö on tosi kivan näköinen ja hienoa että edullinenkin remppa vielä oli. Unisiepparikin hieno, mutta varmastikaan ei ollut helppo tuo pujottelu. Mukavaa, ja toivottavasti myös lämpimämpää juhannusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tarkenemisia myös sinne Juhannukselle:)

   Poista
 3. Kivan ryhdikkäältä näyttää keittiö! Ja hienoa kun osaa itse tuollaisia pikkuremppoja toteutella! Huh,mulla ei ois varmaan hermo kestänyt tuon siepparin väkertämiseen... :D Mutta hieno siitä tuli ja valkoisesta tulee varmaan super!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinas olla itelläkin hermo koetuksella jakävi jo mieles,että miksi ees vaivaudun :D Josko seuraava tosiaan ois helpompi..

   Poista
 4. Aina ei tarvitse purkaa ja laittaa kaikki uusiksi, kun pienillä ideoilla saa uutta. keittiösi ilme on tosi pirteä.
  Hauska unisieppari enkä mie siinä mitään virhettä huomaa.
  Oikein mukavaa juhannusta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla. Itseä ne virheet kai monesti häiritseekin enemmän, kun muita. Pitäisi olla itselleenkin armollisempi :)

   Poista
 5. Tykkään sun keittiön uudesta ilmeestä todella paljon. Unisiepparin valmistus näyttää monimutkaiselta, mutta hienolta sekin näyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melko pienillä muutoksilla saa ihmeitä aikaan :)

   Poista
 6. Oi, onpa hieno muutos! Mäkin niin haluaisin laatoittaa tuon välitilan, mutta en oo varma, osaanko... Tuo muo mies ei oikein aina lämpene näille mun ajatuksille :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miehet ei useinkaan ymmärrä kokonaisuuksia, niin hyvin, kun me naiset :D

   Poista
  2. Aksu 11 maaliskuuta 2015 Hei ! mistä sä löysit noi laatat ? Rakentaja on käyttäny tollasii mut homma on jääny vähän kesken.

   Poista

Jätä kommentti. Se tuo hyvän mielen :)