lauantai 29. marraskuuta 2014

Pikkuneidille omahuone

Mihin ihmeeseen tämä aika oikein kuluu?! Huomenna vietellään jo ensimmäistä adventtia. En oo teidän muiden blogeja ehtinyt tutkailla, että joko kaikilla muilla on joulutohinat päällä. Meillä on töissä jouluaskartelukurssit alkaneet, joten vähän oon päässyt joulun makuun. Kotona taas olisi tarkoitus alkaa pikkuhiljaa laittamaan jouluvaloja.

Joulujuttujen sijasta täällä on yritetty päästä kaikesta turhasta tavarasta eroon. Tuntuu, että kaikki kaapit ja varastot pursuaa. Täysin siinä ei olla onnistuttu, mutta ainakin täällä alkaa olla tavarat paremmassa järjestyksessä. Meillä on ollut vierashuoneeseen kätevä viedä kaikki tavarat joille ei löydy muualta mitään paikkaa. Nyt kun Nöppikselle haluttiin tehdä oma huone, niin vierashuoneelle oli aika tehdä jotakin.
Mietittiin aluksi, että huone on tapetoitava, mutta sitten, kun väri maailma selkeni, niin totesin, että menee vanhallakin tapetilla. Päätin heti, että en halua tehdä mitään vaaleanpunaista prinsessa huonetta, vaan ennemmin, jotain raikasta.

Marimekon räsymatto- kankaan nähtyäni totesin, että siinä on kaipaamani värit. Huone on vielä vähän keskeneräinen esim. sänky puuttuu vielä kokonaan, mutta ainakin on jo leikkihuone.

Lankavan ohjeilla virkkasin verhojen väriin sointuvan maton.Tämän maton ohje oli ehdottomasti helpoin koskaan virkkaamistani matoista.

 Neiti Nöppis sai ihanat rottinkiset nukenvaunut tädiltäni. Näillä vaunuilla on leikitty monet leikit jo ennen Nöppikselle päätymistään ja varmasti jatkossakin leikitään. Olisin halunnut suhuuttaa vaunut valkoisiksi, mutta siihen mies sanoi jyrkän ein. Kaiken ei kuulemma tarvitse olla valkoista (ei meillä muutenkaan oo edes valkoista kovin paljoa) Ihanat nuo on joka tapauksessa. Tein niihin jämäkankaista ja virkatuista paloista petivaatteet. Joulupukille on jo kirjoittettu, että isompi nukke olisi kova sana ;)

14 kommenttia:

 1. Ihanat vaunut! Mää just kanssa muistin että meillä on verstaalla jemmassa nuken kehto! Lähempä heti hakemaan sen ja suunnittelen siihen petikamppeet. Kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että muistit. Uusilla petivaatteilla saat siitä kn uuden :)

   Poista
 2. Voi ,miulla oli lapsena silloin joskus 1950 luvulla just tuollaset vaunut, mutta ajan saatossa ovat hävinneet..
  Huoneen väritys on raikas,ja selkeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi mielenkiintoista tietää näidenkin vaunujen ikä :)

   Poista
 3. Wautsi, ihanan maton olet tehnyt noiden verhojen väreihin. Ihanan pirtsakka. No ei meillä vielä ole jouluista, mutta kaikenlaista jouluaskartelua on tullut tehtyä ja tietysti jouluvaloja palaa ulkona ja sisällä. Mukavaa viikonloppua tv Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin oon tänä viikonloppuna ehtinyt tehdä kaikkea jouluista askartelua :)

   Poista
 4. Tottahan se on, ettei lastenhuoneen tarvitse olla aina vaaleanpunainen tai -sininen.
  Kaunis tuo matto!

  VastaaPoista
 5. Kiva matto. Varmasti pikkuneiti iloitsee omasta huoneesta. Meillä on jouluvaloja sisällä ja lyhdyssä ulkona. Jouluverhot ja liinat. Piristävät tänä pimeänä aikana. Hyvää adventtia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo uusi huone on tosi iso juttu :) Kiitos ja samoin hyvää adventtia.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Täytyi vähän arpoa, että tehdäkkö raidallisen vai yksivärisen :) Luulen, että raikkaampi näin.

   Poista
 7. Oi miten raikas ilme, kyllä siellä kelpaa oleilla.Mukavaa adventin aikaa.

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Se tuo hyvän mielen :)