torstai 4. joulukuuta 2014

Tulipahan tehtyä


Otsikko ja kuvat sen kertookin. Kokeilin tehdä havupallon havuista ja kanaverkosta. Ihan kohtalaisesti onnistui, mutta jotenkin luulin, että homma olisi ollut paljon nopeampaa. Aloitin ehkä vähän liian suuresta.
 
 
Tuo pallo painaakin vaikka ja kuinka paljon ja vähän toispuoleinenkin se on. Täytyy sanoa, että jatkoa pallolle ei ole luvassa aivan heti. Tässä on hyvä esimerkki, että kaikkea kannattaa koittaa, mutta kaikki ei todellakaan ole sitä omaa juttua. Mikä teillä muilla on tuntunut siltä että tulipahan tehtyä, mutta siinä se?

Sen sijasta onneksi anoppini on varsin taitava tekemään havu- ja sammaltöitä. Tälläiset ihanuudet saimme viime viikolla:

Sammalkuusessa on aiempina vuosina ollut havuja, mutta tänä vuonna se palautui tuunauksesta tuollaisena. Tykkään kovasti tästäkin versioista. Kuusen ympärille kiersin vielä jouluvalot.

Tämä tonttu tuli yllätyksenä. En ole aimmin tällaisia nähnyt. Tästäkin tykkään valtavasti ja jotenkin kiva, kun tämä'tonttu tönöttää ulko-oven vieressä toivottamassa tervetulleeksi.

Hyvää itsenäisyyspäivää jo näin etukäteen!

12 kommenttia:

 1. Tosi hienoja, sekä sinun että anoppisi tekemät! Varsinkin tuo tonttu :-)

  VastaaPoista
 2. Upeita havutöitä, pallo on mahtava, mie tökin havut vaan oassispalloon.
  Tuollaista tonttua olen suunnitellut, kiva kun näin mallin joka on aivan huippu upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oasispallo saattaisi olla helpompi. Ei tarvitsisi niin tiheään laittaa.

   Poista
 3. Onpa lystikäs tonttu. Saa oven vieressä varmasti tulijat hyvälle mielelle. Itse kokeilin syksyllä pajukransseja ja luulenpa, ettei tule toista kertaa kokeiltua, ei taida olla mun juttu. Hyvää Itsenäisyyspäivää sinullekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä ei ole tullutkaan kokeiltua, mutta kuulostaa liian työläältä nekin makuuni :D

   Poista
 4. Kävin kaislakurssin joku vuosi sitten ja sen kurssin jälkeen oli nimenomaan tuollainen tulipahan tehtyä-olo :) Sammalestä tykkään värkätä. Havuista en...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sammalta en oo itse koskaan testannut. Täytyy ehkä sitäkin joskus kokeilla.

   Poista
 5. Hienoja töitä eikä tuo sinun havupallosi ainakaan tänne päin näytä toispuoleiselta. Onhan sitä varmaan vuosien varrella tullut tehtyä yhtä sun toista, josta voi sanoa, että tulipahan tehtyä. Hyvää itsenäisyyspäivää tv Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että en ole ainoa tulipahan tehtyä oloni kanssa :)

   Poista
 6. Hienot havu-askartelut! Käytän verkkopohjaa kaikissa havupalloissa ja mielestäni se on tosi kätevä. Verkko kannattaa puristella kasaan, niin siitä ei tule suuri ja painava;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä. Aika on ehkä kullannut muistot ensi talveksi, jolloin voin testata vinkkiäsi :D

   Poista

Jätä kommentti. Se tuo hyvän mielen :)