torstai 12. joulukuuta 2013

Piparia ja purkkeja = piparipurkkeja?

Leivottiin viikonloppuna pipareita ja tämän vuoden piparimuotiksi valitsin tähtimuotin. Piparipurkkina on jo muutaman vuoden toiminut iso lasitölkki. Nauha tölkissä on ollut jo aiemmin, mutta uutena on tuo teksti sabluunaa apuna käyttäen Chalk-tussilla .

Tiimarin loppuunmyynneissä ihastelin pientä lasikupua alustoineen,mutta ajattelin, että en tekisi sillä mitään. Innostuin kuitenkin leipomaan minikokoisen piparkakkutalon, joten pakkohan sille oli hakea pieni lasikupu suojaksi. Meillä on tälläinen isompi kupukin, johon ollaan tehty yleensä piparitalo lähempänä joulua ja niin olisi tarkoitus tänäkin vuonna, jos vaan ehditään.
Talo on aikalailla tulitikku askin kokoinen minitupa

Viime postauksessa kerroin äitin kätköistä löytyneistä lasipurkeista. Tuunasin lasipurkkeja vähäsen, vaikka ne on kauniit ilman mitäänkin. Laitoin reunaan pitsinauhaa ja leimailin kylkeen kynttilät tekstin. Kiinnitin koristeet pienillä paloilla kaksipuolista teippiä, joten saan ne otettua pois, jos siltä tuntuu.

Heinäseivästikkaat löysivät paikkansa olohuoneesta huopien "naulakkona".  Rautalankasydän jäi nyt ainakin toistaiseksi tikkaisiin, koska sopivat, niin hyvin yhteen. Tuon harmaasta laudasta tehdyn sydämen ostin joulumyyjäisistä. Tarkoitus oli alunperin, että kirjoitan siihen hyvää joulua, mutta myös se saa olla toistaiseksi tuollaisenaan tuossa.


Täällä meinaa iskeä Joulupaniikki. Vuorokauden tunnit käy liian vähiin, kun olisi sata asiaa vielä tehtävänä ennen joulua. Tokikaan suurin osa ei oo pakollisia, mutta kun mä haluan! Onko teillä muilla jouluvalmistelut missä vaiheessa?

Hyvää viikonloppua!

20 kommenttia:

  1. Voi miten ihania juttuja ja tuunauksia! Varsinkin nuo äitisi lasipurkit koristeineen ovat aivan superit! Ja mikä pieni söpöläisyys tuo minipiparitalo :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Oon itekkin tyytyväinen noihin lasipurkkeihin :)

      Poista
  2. No jouluvalmistelut on nimenomaan VAIHEESSA;) Mutta eipä hätiä mitiä,hyvin kerkee kaiken haluamansa valmistella,saattaa vaan ne halut joulua kohden vähetä:) Ihania juttuja sulla siellä,tuon minipiparkakkutaloidean toteutan kyllä itsekin,ihan hirmu kiva:)

    VastaaPoista
  3. Lohduttavaa kuulla, että sielläkin vielä vaiheessa. Joo eiköhän täälläkin kaikki saada tehtyä ja jotain jouluaskarteluja täytyy siirtää ens jouluksi, että on silloinkin jotain tekemistä :D. Laita minituvastasi kuvaa sitten :)

    VastaaPoista
  4. Ihania juttuja olet tehnyt.. Älä ressaa - Joulu tulee muutenkin =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta tuokin. Sitä on niin hassu, että tekee itelleen sen stressin, vaikka tietää, että kaikkea ei oo todellakaan pakko tehdä :)

      Poista
  5. Ihania jouluisia juttuja teillä!
    Aloitan valmistelut aina ajoissa, tolkutan itselleni, että ei ole mitään kiirettä ja aikaa on....yllättäen se aika on sitten jonnekin hävinnyt ja kiire iskee :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mihin se aika tosiaan menee!? Ehkä tuon takia eilen paniikki meinas iskeä, kun tajus,että enää yksi kokonainen viikko jouluun.

      Poista
  6. Ihanat nuo purkit, niissähän voi säilytää kaikkea mukavaa.
    Leipomiset on alkutekijöissä, osa lahjoista vielä kerällä, mutta kyllä kaikki keritään tehdä, ja josa ei keritä niin sitten tehdään nemyöhemmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, kiinnitin nuo tekstitkin sen takia aika pienesti, että voi vaihtaa sisältöä välillä :) Samaa oon itelleni tolkuttanut, että jos ei ehdi, niin sitten ei ehdi:)

      Poista
  7. Kivan näköistä, kun on paljon samalla muotilla tehtyjä pipareita! Meillä ihmettelin leipomisen jälkeen, että kylläpäs näitä piparimuotteja riittää tiskattavaksi... niitä oli 39 erilaista!

    VastaaPoista
  8. Ohhoh, teillä on ainakin mistä valita :D

    VastaaPoista
  9. Voi ku ihania lasipurkkeja, kivasti olet ne tuunannut! :) Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  10. Voi mitä ihanuuksia olet loihtinut :) Mukavaa joulunalusviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa! Mukavaa joulun odotusta Kotokoloon :)

      Poista
  11. Taas löytyi yksi kiva blogi :) Mulla joulu alkaa aina hirmu aikasin, niin ihanaa aikaa että siitä täytyy aina täysin sydämin nauttia ♡ Nyt vaan nuo ilmat meinaa syödä "hieman" fiilistä mutta Kaihtimet eteen ja kynttilät tulille, sieltä se sitten kaivetaan :)) Kivoja jouluvalmisteluja sulle ja tervetuloa "meillekkin" piipahtamaan ;)

    VastaaPoista
  12. Joo pitäis yrittää itekkin nauttia tästä joulun ajasta enemmän, kun stressata siivouksia ym. velvollisuuksia. Täällä on tällä hetkellä pakkasta ja kuura maassa.Toivon, että jos ei valkeaa joulua tule niin olisi edes tällaista. Vesisade on pahin :/ Kiitos,täytyy tulla kyläilemään :)

    VastaaPoista
  13. Ihania joulujuttuja, ja ihana blogi sinulla täällä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja tervetuloa lukijaksi :) Täytyy tulla vastavierailulle!

      Poista

Jätä kommentti. Se tuo hyvän mielen :)