torstai 6. maaliskuuta 2014

Vanha tietosanakirja ja tabletti ne yhteen sopii!

Mitä saa, kun yhdistää vanhan tietosanakirjan ja tabletin. No kirjankannet täynnä loputtomasti tietoa, kivoja blogeja, facebookkia jne. jne. näin muutamia mainitakseni.

 Taitopuoti Paperinauhassa järjestettiin kurssi missä tehtiin vanhasta kirjasta suojakotelo tabletille. Tää idea on mun mielestä niin loistava!

 Tästä omastani tuli ulospäin aika hillitty, mutta halusin, että tuosta hoksaa sen tosiaan olevan vanha kirja.

 Halutessaanhan tuon kirja selkämyksen olis voinut peittää maalaamalla tai liimaamalla paperia tai kangasta päälle. Tieteen maailma:Ihminen on nyt kirjahyllyn uusi "opus"

 Suunnittelin jo, että seuraava voiskin olla sitten vähän räväkämpi. Mä oon ihan innoissani tuosta ideasta koska onhan tuo nyt paljon kivempi, kun ne kaupan tylsät kotelot. Alkuperäinen ohje tähän taitaa löytyä Pinterestistä.
Kotelon tekemiseen tarvittiin vanha kirja, pala vanhoista farkuista, pahvia, skräppipaperia, kuminauhaa, nahan pala, nuppi millä kotelon saa suljettua, liimaa, mattoveitsi ja rei´ittäjä, joka pystyy paksumpaankin pahviin ja koristeita
 Oon aiemminkin täällä kertonut, että tykkään lukea kirjoja, joten se on ehkä yksi syy miksi tämäkin kolahti muhun niin kovaa. Mitä mieltä te ootte? Kolahtaako teihin, jotka, ette lukemisesta niin välitä?

Tämä viikko on ollut erittäin onnistunut, mitä nyt flunssa vähän kiusannut. Oon saanut tällä viikolla erittäin hyviä uutisia. Kerron jotain lisää, kun asiat varmistuu, mutta sitä ennen me aiotaan vähän lomailla :) Kaiken kruunasi vielä postissa saapunut paketti Nanetelta! Paketista paljastui kaikkea ihanaa, että en oikein osaa edes sanoin kuvailla miten iloiseksi tulin! Lämmin kiitos Nanette: Sulla on uskomattoman hyvä muisti ;) Esittelen teille paketista paljastuneita uusia aarteitani loman jälkeen :)
Vaihdoin fonttiakin ja kiinnostais kuulla onko riittävän selkeä?
Onnistunutta viikonloppua teille jokaiselle!

27 kommenttia:

  1. Ihan huippuloistava tablettikirja! :) Hieno!!
    Mä ainakin näen lukea ihan hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähän kirjaan ei aivan heti kyllästykään :)

      Poista
  2. Toi on mahtava. Miusta tuhat kertaa parempi kuin ne kaupasta ostetut.
    Vanhoista kirjoista on moneksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanhat kirjat on kyllä uskomattoman monikäyttöisiä!!

      Poista
  3. No kyllä saa selvää - mutta hei tuo on vallan ihanaa kierrätystä ja niin taidokkaasti olet tuon tehnyt - Wau!! Pitääköhän munkin ostaa tuollainen vempain jotta saisin ihan vaan tuollaisen kotelon tehtyä..? Oishan tuo varmasti kätsä kapistus, no, mietitään. Mutta vielä hei - oikein ihanaa lomaa ja mukava kuulla että olet saanut kuulla hyviä uutisia - mahtavaa!! Juu - Nanette on aika pakkaus =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota tehdessä tuntui kyllä, että liimaa oli enemmän kaikkialla muualla, kuin siellä missä piti, mutta kuivuttuaan sitä ei onneksi enää nää :D On tää kyllä kätevä vempain, varsinkin reissussa jne., mutta ei korvaa täysin tietokonetta, joten ite en laittaisi tablettiin mitään tuhottomia summia rahaa.. Mä jo mietin, että löytyisköhän mistään niinpientä kirjaa, että vois tehdä kännykälle oman :)

      Poista
    2. No, sullahan näitäideoita nyt pukkaa.. juu - lähdenpä penkomaan kirjahyllylle.. <3

      Poista
    3. Tekis mieli tehdä toinenkin, mutta aivan heti tabletti ei tarvi uutta, joten siitä keksin tuon kännykän :) Toivottavasti löydät riittävän pienen kirjan :)

      Poista
  4. Ihan huippuidea! Pitää tehdä tuollainen, jos vielä ostetaan tabletti (meillä oli yksi, mutta tippui lattialle ja meni rikki -olisi suojakannet ollut tarpeen.) Fontti on ihan luettava, vaikka olen enempi sellaisten perustylsien fonttien ystävä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höh rikki menneelle koneelle. Nyt vaan alat tekemään koteloa, niin on hyvä syy ostaa uus tabletti :) Mä kans yleensä tykkään selkeästä fontista. Mulla olikin aiemmin Arial ja itellä meni hermo, kun se oli niin pienellä, joten suurensin fonttia ja vaihdoin tähän. Ajattelin, että ei voi mennä kovin paljoa enempää syteen, kun aiemmin oli pientä ja selvää ja nyt isompaa ja ehkä epäselvempää :D Katotaan tottuuko oma silmä :)

      Poista
  5. En olekaan aiemmin törmännyt tablettien suojakuoriin, kiva idea! Ja kaunis tuli tuosta sinun tekemästäsi! Mä en olekaan noutanut vielä Naneten pakettia, nyt rupes jänskättää vielä enemmän mitä sieltä paljastuu ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kätevä varsinkin, jos kuljettaa paljon mukana :) Naneten "tuntien" siellä on jotain ihanaa näköistäsi aarretta :) Jännittää ihan sun puolesta!

      Poista
  6. Oi miten kiva kuulla,että paketin sisältö oli mieleinen :) !! Tykkään kovasti antaa pieniä lahjoja ihmisille,joista välitän.Ja mikä sen mukavampaa,jos saaja on iloinen :)
    Tuo tabletin kansi on ihan huippu,wow!! Ja on tosiaan miljuuna kertaa hienompi,kuin kauppojen tarjoamat versiot! Ja kovin tarkkaa työtäkin olet tehnyt,hienolta näyttää! Varmaan ryhtyisin samaan puuhaan,tai ainakin sen yritykseen,jos mulla vain olisi tabletti :P
    Fontti on kiva ja saa hyvin selvää ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin todellakin todellakin oli mieleinen! Lahjojen antaminen on mukavaa varsinkin silloin, jos tulee melko helposti mieleen, että mistä toinen ilahtuisi. En tiedä miten helppoa tällä kertaa oli keksiä, mutta kaikki oli ainakin mieleisiä :) Jos joskus päätät tabletin hommata niin tiedät ainakin mistä tehdä suojus. Niin ja sen kannattaisi tehdä etukäteen, niin olisi sitten valmiina. Sitten olisikin helppo perustella itelleen miksi tarvin tabletin :D Taitaa olla tuttu fontti? Vai muistanko väärin?

      Poista
  7. Tuo on todella upea tabletin kotelo :) Pitäis iteki harkita jonkinlaisen kotelon tekoa. Vielä pitäis opetella miten tabletilla mennään verkkoon kodin ulkopuolella. Tuntuu että pientä oppimista tulee kokoajan lisää tän laitteen kanssa.

    VastaaPoista
  8. Mä pelkäsin ilman koteloa, että avaimet tai vastaavat naarmuttaa.. Tuolta oikealta alakulmasta saa ainakin valittua minkä yhteyden haluaa :)

    VastaaPoista
  9. Täähän on ihan loistava kotelo! Mä haluun tehdä tällaisen kans, kun mun Tapsalla ei vieläkään ole suojakoteloa. Tai no on sillä sellainen itse virkattu kassi, mutta kun se kassi on tehty kuteesta, niin painaa hieman liikaa ja on epäkäytännöllinen siksi. Tää on tosi kätevä :D

    VastaaPoista
  10. Suosittelen. On tää tosi kätsy sen lisäksi, että on kivannäköinenkin :)

    VastaaPoista

Jätä kommentti. Se tuo hyvän mielen :)