sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Mattoja ja muita juttuja

Käytiin eilen ostamassa pari uutta mattoa. Talven meillä on ollut lattiassa tummat karvalankamatot ja oon menettänyt niihin hermot jo vaikka kuinka monta kertaa. Niissä näkyy kaikki roskat ja imurointi on todella raskasta. En edes viitsi avautua  enempää, kuinka mahtavaa on, jos niille tipahtaa jotakin. Oon tässä siis jo jonkin aikaa uusia mattoja etsiskellyt.Ongelmana on se että tarvitaan kaksi isoa mattoa. Yhden maton ehkä vielä raaskisi ostaa, mutta kaksi on jo liian kallista. Täältä meidän Minimanista löysin pari isoa mattoa todella edullisesti.

Vaalemman matoista laitoin olohuoneen pöydän alle, jos se siellä pysyisi paremmin puhtaana.

Matot on muuten samanlaisia, väri on vain eri. Sitä en osaa sanoa miten kestäviä matot on, mutta ainakin puhtaana pidon luulisi olevan helpompaa.

Nöppikselle ollaan etsitty lelulaatikkoa/laatikoita. Suunnitelmissa oli, että mies tekee puiset laatikot, jotka maalaan mieleisiksi.

Samaiselta Minimanin reissulta löydettiin puiset laatikot sen verran edullisesti, että todettiin noiden tulevan paljon edullisemmiksi, kuin ostaa tarvikkeet ja alkaa itse väkertämään. Joskus näinkin päin.

Voipi olla, että tuunaan noita laatikoita vielä jotenkin. Mitä mieltä ootte? Kaipasiko ne jotain?

Kauhavan Kangas-Aitan Aura-maton ohjeella virkkasin keinutuolin alle maton. Omastani tein vaan vähän pienemmän. Enää ei puutu kuin se keinu. Siitä lisää myöhemmin.
Viikot menee niin nopeasti ja taas olisi uusi edessä!

18 kommenttia:

  1. Hienot on matot niin ostetut kuin tuo sinun virkkaamasikin. Täälläkin mattoa väkerrän, kokeilin eka virkata tuollaista ympyrää, mutta meni hermot kun en tajuu noita virkuuohjeita. No, nyt kudon mattoa=)
    On totta, että joskus todellakin on edullisempaa ostaa uuta kuin tehdä, ellei sitten löydä jotakin vanhaa lautaa yms. puutavaraa. Upeat laatikot, tarviiko nuo välttämättä mitään. Itse aikoinaan laitoin tuollaisiin lelulaatikoihin pyörät alle niin oli helpompi pentujen niitä liikutella ja siivouskin sujui.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo aura-matto oli ohjeeltaan selkein virkkamistani matoista.Tuon sain virkattua ihan omin neuvoin. Muihin oon tarvinnut neuvoja äitiltäni.
      Mä mietin myös niitä renkaita! Ne olis tosi kätevät. Laitossa saa olla vaan tarkkana, ettei tuo laatikko halkee mistään kohtaa. Täytyy tutkia :)

      Poista
  2. Kivat matot, hienot. Tuo virkattu matto on kyllä mun mieleen :) Talvella oli mullakin hinku virkata mattoa, en vaan raskinut ostaa noita oikeita kuteita :) Tein sit omista kuteista, tuli aika löprö matto. Mutta ainahan voi tehä uuden.
    Kyllä sinä keksit vielä jotain kivaa lisää noihin laatikoihinkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omasta kuteesta en ookkaan kokeillut virkata. Millainenhan farkuista virkatusta matosta tulisi!? Noita on mukava virkata, kun valmistuvat aika nopeasti :)

      Poista
  3. Kivat matot löysit. Itselläni saman tapainen käytävämatto tekstillä: Home is Where Your heart is. Hyvä löytö myös nuo laatikot. Ihan kivat tuollaisinakin, mutta varmaan niihin sopisi joitain "lapsellisia" kuviakin. Ehdit virkkaamaan tuollaisen ihanan pyöreän matonkin, vau. Kiitos ohjevinkistä. Iloa ja voimia sinulle alkavaan viikkoon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten kiva teksti matossasi! Katsotaan mitä laatikoihin keksin :) Mukavaa viikkoa sinulle myös :)

      Poista
  4. Upeat matot,tuo vaaleampi on miun suosikki. Puinen laatikko on kaunis juuri tuollaisenaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo vaaleampi raikastaa sisustusta mukavasti ja sopii hyvin kesää vasten. Etenkin, kun edelliset oli lähes mustat :)

      Poista
  5. Tosi kauniit matot löysitte! Ja varmasti sata kertaa helpommat pitää puhtaina :)
    Laatikot on somat myös! Itse ehkä laittaisin yläreunaa kiertämään sellaista värikästä..öö..kangasteippiä. (On sillä joku oikeakin nimi,mutta tiedät varmaan mitä tarkoitan :) ) Mutta kivat on kyllä noinkin!
    Ja tuo matto,ihana! Himpskatti kun osaisin minäkin tehdä,mutta mulla on vähän sama probleema ku Tannilla; en tajua ohjeista sitten yhtään mitään :D Onneksi yks kaveri osaa virkata mitä vaan!
    Kivaa alkavaa viikkoa sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä idea tuo teippi ja sen saa pois helposti jos kyllästyy :) Täytyy katsella, jos sopivaa tulisi vastaan. Sun täytyy pyytää kaveriltasi virkkaus apua. Virkkaat hänen kanssaan, vaikka yhden maton, niin kyllä se siitä alkaa luonnistua. En oo itekkään pro ohjeiden lukija, mutta aina välillä sitä onnistuu virkata, jotakin ihan itsekseen. Mulla siis virkkaus apuna ongelmatilanteissa äiti :) Mukavaa viikkoa Nanette!

      Poista
    2. Tigerissä on ainakin ihania teippejä,jos läheltä löytyy...
      Juu tuolla tavalla mä varmaan hahmottaisinkin maton virkkauksen,että ois ope siinä ihan vieressä. Pitänee valjastaa sen mun kaveri ;)

      Poista
  6. Hienot matot, onkohan siellä vielä valikoimaa sisustustyynyissä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kattonut tyynyjä sillä silmällä, mutta oli siinä ainakin yksi hieno tyyny noitten laatikoiden päällä. Uskon, että niitä on siis enemmänkin :)

      Poista
  7. Kivat matot olet löytänyt. Itselläkin olis kuteet tuollaiseen virkattuun mattoon, mutta se odottaa vielä tekijäänsä. Laatikot on kivat tuollaisinakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuteen virkkaaminen on mun mielestä kivempaa, kuin langasta virkkaaminen. Oon niin hätäinen, että on kiva nähdä, kun työ edistyy nopeasti, kun vaan alkuun pääsee. Saavat laatikot olla toistaiseksi ihan tuollaisenaan :)

      Poista
  8. Hienoja löytöjä! Aivan ihana tuo virkattu matto.

    VastaaPoista

Jätä kommentti. Se tuo hyvän mielen :)