tiistai 7. lokakuuta 2014

Käpyjä, kanaverkkoa ja kynttilöitä

Otsikon materiaalit ei liity toisiinsa mitenkään, mutta ajattelin ympätä ne kaikki tähän samaan postaukseen siltikin.

 Käpykranssin tein töihin malliksi js totesin,että siitähän tuli aika kiva. Jotain koristetta tuohon voisi vielä lisätä, mutta en nyt tähän hätään keksinyt, että mitä. Pikku kävyistä voisi tehdä tuo sisälle ehkä vielä pienen kranssin. Täytyy laittaa hautumaan. Käytin käpyjen "sitomiseen" (mikä olisi parempi adjektiivi?) alumiinilankaa, joka toimi isojen käpyjen kanssa tosi hyvin taipuisuutensa vuoksi.

Tämmöisiä täällä on eilisiltana väännetty ja vääntely jatkuu edelleen. Näistä olisi suunnitteilla kokeilla pariakin erilaista juttua, mutta katsotaan miten onnistun. Näistä varmasti lisää, jos jotain esiteltävää saan aikaiseksi. Tällä hetkellä käsillä tekemisen into on  taas huipussaan. Oottekos muut jo alkaneet suunnitella itsetehtyjä joulujuttuja? Täällä on kovasti jo mietitty itsetehtyjä joululahjoja!

 
Eilen töissä tykyiltiin kynttiläkurssin merkeissä. Joskus lapsena on tullut kynttilöitä kastamalla tehtyä ja ehkä valamallakin, mutta aikalailla kynttilöiden teko oli unohtunut. Kurssi tuli siis enemmän kuin tarpeeseen. Näitä olisi tarkoitus yrittää tehdä töisssä lasten kanssa. Mietityttää, vain lasten kärsivällisyys, kun meitä aikuisiakin meinasi alkaa jo pitkästyttämään, kun eihän tuo kastaminen mitään nopeaa touhua ole. Alla olevat kuvat otettu kännykällä joten niiden laatu ei ole paras.
Kirpparilta hain  kahviastiaston kynttilöitä varten. Maksoi 1,50€

"alkumetreillä"  
Aika monien kastojen jälkeen ylimääräinen langaton valunut osio leikattiin pois
Lähes valmiita ja melko suoriakin vielä
Valmis! Alaosan valumat olisi vielä voinut siistiä, mutta saimme hyvän vinkin, että ne kannattaa säästää kiinnittämiseen.
Taidampa säästää nämä jouluksi adventtikynttelikköä varten, jos sitten malttaisin polttaa näitä.

Meillä on pikkuneiti Nöppis jo kolmatta päivää kovassa kuumeessa ja äitistä alkaa tuntua, että aivan kuin olisi yksi kylkiluu kasvanut lisää, niin tiiviisti täällä ollaan nyt päivin ja öin. Ihmeen reippaita nuo lapset 39 asteen kuumeessakin. Itsellä olisi jo taju kankaalla, mutta toinen jaksaa välillä vähän leikkiäkin äitin vieressä.

16 kommenttia:

 1. Tuollaisia kuppikynttilöitä minäkin suunnittelen tehdä, ovat kivoja. Lapsilla tosiaan energiaa riittää kummasti, kipeänäkin. Pikaista paranemista pikkuneidille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos toivotaan, että kuume pian hellittäisi. Mäkn oon monesti aiemmin haaveillut kuppikynttilöiden teosta, mutta oon ajatellut sen olevan jotenkin hankalaa. Mitä vielä, helppoa kuin mikä :)

   Poista
 2. Tulipa kaunis käpykranssi. Itsekin tein sydämen täyteen ja siihen ympärille pitäis kehittää vielä jotain. Mielenkiinnolla odotan, mitä sinä olet noista verkoista tuunaamassa. Kivoja nuo kahvikuppikynttilät. Ei ole koskaan tullut kokeiltua tehdä kynttilöitä itse. Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulin jo että vastasin tähän, mutta en tiedä kadotinko sen itse vai blogger :D. Olen kävyillä "täytettyjä" sydämiä myös ihaillut, mutta ei ole tullut itse kokeiltua. Kynttilöiden teko on kivaa puuhaa.

   Poista
 3. Kivoja tuunailuja! Käsillä tekeminen on nyt syksyllä nostanut kiivaasti päätään myös täällä!
  Pikaista paranemista pikkuiselle :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu en tiedä mikä tässä syksyssä on, että tekisi mieli tehdä, vaikka ja mitä käsityö juttua. Parhaillaan montaakin samaan aikaan. Kiitos :)

   Poista
 4. Kynttiläkurssille oon ittekin menossa muutaman viikon päästä. En ole ennen niitä tehnyt joten kiva katsoa miten onnistuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laita ihmeessä kuvia sitten omaan blogiisi. Kiinnostavaa nähdä minkälaisia siellä teette ja jos niistä saisi vinkkejä itsellekin.

   Poista
 5. Kynttilöiden teko on mielenkiintoista, ja lapsista varmasti mielenkiintoista nähdä kuinka kynttilä muuttaa muotoaan joka kastelukerran jälkeen.
  Paranemisa pikkuselle.

  VastaaPoista
 6. No, kaikkea kivaa olet väsäillyt. Mullakin laatikollinen käpyjä odottaa inspistä, samoin jänisverkko sekä kynttilöitten jämiä on taas laatikollinen - kuppikynttilöitä niistä taidan minäkin jälleen väsätä. Noissa pitkissä kynttilöissä on se oma työnsä, mutta ovathan ne kauniita. Voi teitin pirpanaa, toivottavasti pian kuume laskee ja alkaa leikki maistumaan<3
  Voikaahan hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tuota jämäkynttilöistä uusien kynttilöiden tekoa tekisi mieli kokeilla myös, mutta kun ne menee aina sytykeruusuihin. Jännityksellä odotan mitä kävyistä ja jänisverkosta taiot :)

   Poista
 7. Käpykranssi oli kyllä kiva, mullakin käpyjä olisi tuolla varastossa. Tuota lankaa vaan mietin että mistähän sitä saisi? Paranemista pikkuiselle höpönassulle!

  VastaaPoista
 8. Tuota lankaa olisi saanut käsityömessuilta, mutta heille ei käynyt pankkikortti niin jäi ostamatta. En tiiä oliskohan Paperinauhas?! Kuumeilia kiittää :)

  VastaaPoista
 9. No johan oot saanut aikaan vaikka ja mitä kivaa!!! Käsillä tekeminen on kyllä välillä niin tervetullutta ja jotenkin rauhoittavaakin.
  Voi teidän pientä :( Pikaista paranemista hänelle!

  VastaaPoista
 10. Juuh käsillä tekeminen on mukavan rentouttavaa puuhaa. Kiitos, täällä onneksi voidaan jo paremmin :)

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Se tuo hyvän mielen :)