perjantai 19. syyskuuta 2014

Jauhelihan näköistä paperia


Melkein kolmen kuukauden blogiloma takana. Tuntuu, että nykyään vuorokaudessa on vähemmän tunteja ja jostakin on ollut karsittava. Eipä sillä, että täällä olisi kauheasti sisustettu tai muutenkaan näpräilty mitään käsillä, mutta taas kun syksy tuli niin intoakin löytyy enemmän, tunteja ei kylläkään ole tullut lisää. Välillä on käynyt mielessä ,että lopetanko koko blogin ja miksi yleensä edes blogia pidän ja tulin siihen tulokseen, että itseäni varten sillä tämä on tärkeä arkistointiväline mistä voin myöhemmin selailla tekemiään juttuja, joten täällä taas ainakin toistaiseksi.

Testailimme töissä yhtenä päivänä paperin tekoa ja voi, että se olikin kivaa hommaa. Jos vaan aikaa olisi ollut, niin paperia olisi voinut tehdä enemmänkin kaikissa sateenkaaren väreissä.

Yllä olevassa kuvassa ei ole raakaa jauhelihaa vaan itsetehtyä paperia. Paperisilppurin säiliöstä löytyy mitä parhainta paperin teko ainetta. Sekaan vielä silputtiin roskiin menossa olevaa punaista kartonkia.

Ensin paperit pehmenemään ja hetken päästä sauvasekoittimella surautus.


Piparimuotilla saa tehtyä, vähän paksumpaa paperia. Meillä oli nyt käytössä tuollaiset kaupasta ostetut kehykset, mutta näppärä tekee itse ohuesta rimasta ja kärpäsverkosta kehikon.
 Märän paperin siirto kehikosta rätille ja rätiltä sanomalehdelle.

Kuivumassa olevaa jauhelihaa paperia. Tämä oli sen verran kivaa, että täytyy ehkä kysyä, jos saisin lainata välineitä kotiin joku päivä.

Jouduin laittamaan sanavahvistuksen päälle, kun sähköposti täyttyy mainosviesteistä, mutta nyt äkkiä katsomaan Vain elämää!

16 kommenttia:

  1. Onpa kiva! Joskus tuli tehtyä tuotakin ja viirakin oli, voi niitä aikoja.
    Pitihän se Vain elämää katsoa. Vesku on paras. Voi kun pääsisin vielä näkemään hänen esiintymistään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin joskus lapsena tehnyt, mutta en muistanutkaan miten kivaa tuo oli joten kannattaa kyllä kaivaa välineet esiin. Olen kerran hänen kirkkokonsertissaan ollut ja oli kyllä livenäkin vaikuttava esiintyjä.

      Poista
  2. Ompa kaunista "jauhelihaa" paperin teko on todella hauskaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuivuttuaan ei onneksi enää näyttänyt jauhelihalta. Niin on.

      Poista
  3. Jatka vaan blogin pitämistä! Tämä on todellakin tärkeä arkistointiväline! Itsekin koen ehkä blogin enemmän (julkisena) arkistointivälineenä, joka joskus tarjoaa myös lukijoille inspiraatiota. Esim. opiskeluaikana blogi on mitä mainioin arkistointiväline. Blogissa voi reflektoida oppimaansa ja muutkin saavat siitä oppia. Itsekään en aina välttämättä kovin ahkerasti päivittele. Nyt kun koulussa on ollut kädentaitoja, on päivitettävääkin riittänyt. Itsekin palasin siis koulujen alettua pitkältä syystauolta. Eihän kukaan muutenkaan kesällä istu tietokoneen ääressä ;) Hyvää syksyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta puhut. Ajattelin jatkaa ja päivitellä aina silloin kun on aikaa. Jännästi vain kynnys päivittää kasvaa mitä pidempi väli on. Täytyy vaan päästä siitä yli.

      Poista
  4. Kieltämättä näyttää lihahakkelukselta :D Tuo se on homma mikä millä on ollut opeteltavien hommien listalla jo vuosia... ja on edelleen opettelematta.

    Niin ja ei blogia kannata lopettaa. Eikä bloggaamisesta kannata ottaa stressiä. Päivittää sillon ku siltä tuntuu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuivuttuaan väri onneksi haalistui nätin vaalean punaiseksi. Täytyykin joku kerta laittaa kuva valmiista. Suosittelen kokeilemaan. Kiitos kannustavasta kommentista :)

      Poista
  5. Mahtavaa, että olet taasen palanut kehiin!!! ihan jo ihmettelinkin, ettäs missäs luuraat =). Mutta tuo on totta, että on nitä tärkeimpiäkin juttuja elämässä kuin bloggailu, mutta älä nyt kokonaan sentäs lopettele, mistäs sitten taasen saa kivoja idiksiä. On sula kyllä mahtava työpaikka kun pääsee tekemään kaikkea tuollaista kivaa puuhaa, vai onko se enään kivaa kun sitä työkseen..? No, on se =)
    Oikein herkkuväripaperia..aijai.. minäkin tässä just paperimassaa väsäsin ruusujuttuja varten, kuinkas muutenkaan, hauskaa puuhaa, tuo paperin uusiokäyttö. Mutta ihanaa oli kuulla sinusta pitkästä aikaa<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos mukavasta kommentista :) Kyllä tämä bloggailun suola on juurikin tuo inspiraatio puolin ja toisin. Innolla odotankin nähdä mitä olet paperimassasta tehnyt. Askartelu kuuluu vain pienenä osana työhöni joten ei sihen ehdi mitenkään kyllästyä :D Meidän tykypäivätkin on yleensä sellaisia, että opetellaan jokin uusi askartelujuttu. Parhautta!

      Poista
  6. Hauskan näköista ja tervetuloa takaisin

    VastaaPoista
  7. Oi miten kivaa kuulla sinusta taas!!! Musta tuntuu,että aika monella (itseni mukaan lukien) on ollut vähän hiljaisempaa bloggaamisrintamalla. Ja itse ihmettelen myös tuota samaa,että vuorokauden tunnit ei tunnu riittävän mihinkään?!?
    Hienoa jauhelihaa :D Eiku oikeesti,kaunista paperia!!
    Mutta bloggailet miten ehdit,täällähän me pysymme :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että muillakin tuntuu tunnit kuluvan turhan nopeaan :) Itse tästä ehkä tekeekin itselleen kovimmat paineet, mutta täytyy tosiaan bloggailla kun ehtii :)

      Poista
  8. Voi miten ihanaa että tulit takaisin, olen odottanut kovasti ja pelännyt että lopetat. Ei tosiaankaan kannata stressiä ottaa bloggaamisesta, mutta kuva jos jaksaisit aina välillä kertoa kuulumisiasi. Toivottavasti kesäsi on mennyt hyvin. Mukavaa syksyn jatkoa sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta kommentista :) Kesä meni oikein hyvin, muuta turhan nopeasti sekin. Mukavaa syksyä sinullekin :)

      Poista

Jätä kommentti. Se tuo hyvän mielen :)