perjantai 15. marraskuuta 2013

Paperinauha palloja ja kirjasta tähtiä

Paperinauha pallot on ollut to do-listalla, joten kun huomasin, että MLL järjestää kässäillan missä niitä tehdään, niin sinne oli päästävä. Bonuksena oli, että Nöppiskin sai tulla mukaan. Mukava oli tehdä yhdessä muiden kanssa ja Nöppiskin viihtyi hyvin, kun oli muitakin lapsia.

Tein pieniä palloja, jotka laitoin noihin ikkunan päällä oleviin valoihin. Pallot kiinnittelin ohuella rautalangalla.

 Tässä pallot kuivumassa. Hauskan näköisiä noinkin. Totesin illan aikana, että vesi-ilmapalloista tulee pyöreämpiä, kuin tavallisista. Pallot päällystettiin kelmulla ja sen jälkeen vesi-Erikeepper seokseen kastettiin paperinarua ja pyöriteltiin pallojen ympäri.


Tavalliset ilmapallot jäi käyttämättä ja paperinaruakin olisi vielä, joten ehkä teen vielä yhden ison pallon. Tykkään, että näistä tuli tosi kivat.


Paperitähden ohjeen bongasin Kodin kuvalehdestä. Materiaalina käytin vanhaa kirjaa. Kirjan sivusta kannattaa leikata ensin valkoiset osat pois, muuten osa sakaroista jää valkoisiksi. Myös tuo kiinnitysnaru kannattaa muistaa laittaa ennen kun kaikki sakarat on kiinni liimattu. Unohdin yhdestä koko kiinnitysnarun ja nyt pitäisi kehitellä miten sen saisi siististi laitettua jälkeen päin. Näistä tuli sopivan kokoisia kuusenkoristeeksi. Rouva Kivitikka oli tehnyt näitä samaisia tähtiä tapetista. Tapetista saa tehtyä paljon isompia.
Hyvää viikonloppua! Täällä se taitaa mennä flunssaisena.

10 kommenttia:

 1. Voi, nuo paperipallot on ollut to do -listalla pitkään. Aivan ihanan näköisiä. Tuo tähti on tosi kiva, mulla on roikkunut tapetista tehty isompi versio ja kolmatta vuotta tuossa katossa, joulusta kesään ja kesästä jouluun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain nuo pallot tehtyä parissa tunnissa. Välissä syötin lapsenkin, että melko nopea tekoisia ovat. Juu nuo tähdet sopii hyvin kaikkiin vuodenaikoihin :)

   Poista
 2. On kyllä kauniit valot!! Ja niin on tuo tähtikin.. se olisi myös mun listalla.. Voi, kun on niin paljon kaikkee ihanaa ideointia ja tehtävää!! Hyvää viikonloppua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo sanoppa, kun niin paljon kaikkea kivaa olisi tehtävänä, mutta niin vähän aikaa :D

   Poista
 3. Hitsiläinen miten kaunis tuli tähdestäsi! Olen juuri ollut aikeissa tehdä noita palloja, siis vesi-ilmapallokauppaan :-P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Täytyy kokeilla isompia versioita tapetista :) Joo noita palloja voi tehdä vaikka televisiota katsellessa :)

   Poista
 4. Tosi hauskoja palloja nuo pallot, valot loistaa niistä ihanasti.
  Tykkään myös tuosta tähdestä, yksinkertainen ja kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo tähti on vieläpä niin helppo tehdä :)

   Poista
 5. Hienot pallot tuli, tähti on myös kaunis. Tein niitä itse viime vuonna, silloin ohje oli Kotivinkissä :). Tapettia ajattelin kanssa kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kans noista palloista :) Muistelinkin, että Kotivinkiskin ollut tuo ohje.

   Poista

Jätä kommentti. Se tuo hyvän mielen :)