tiistai 1. lokakuuta 2013

Heijastin huovuttaen

Huovutin pari vuotta sitten ensimmäisen heijastimeni, mutta se otti ja tipahti. Illat alkaa pimentyä yhä aikaisemmin, joten nyt on hyvä aika laittaa heijastimet esille. Kaivoin villat esiin ja aloin huovuttamaan. Huovutan yleensä neulalla, koska se on jotenkin niin paljon siistimpää, kuin veden ja saippuan kanssa, vaikka kivaa on kumpikin.
Villaa, piparimuotti, neula ja superlonia
Virallinen valvoja totesi villan laadun hyväksi ;)
 Käytän yleensä pipari muottia apuna, vaikka ilman sitäkin sydämen saa tehtyä, mutta tuntuu, että näin pääsee helpommalla. Superlonin pala on jostakin vanhasta patjasta. Ei muuta, kun pistelemään. Villaa voi käyttää Voodoo nukkena, jos tuntuu liian hitaalta.
Valmis sydän ja pienemmät sydämet heijastinnauhasta
Tuo heijastinnauha on aika paksua, joten sen ompeleminen ei ole kaikista yksinkertaisinta. Nätimmän näköisen olisi saanut, kun olisi kaivanut ompelukoneen esille ja ommellut nuo pikku sydämet, mutta ongelmana on, että haluan heijastimen olevan roikkuvaa mallia ja heijastavan molemmin puolin. Totesin, että ommellaan käsin.
Joku pinkki kausi menossa, kun taas pinkkiä
Ompelin sitten oikein kunnolla rouheasti ja jotenkin se on tuollaisenaan paremmin tyyliinikin sopivampi. Laitoin vielä nauhaan puuhelmet koristeeksi. Nyt pitäisi näkyä pimeässä!

Tänään ruokana uunilihaa ja kukkakaalimuusia. Hieroin lihaan pippuria ja suolaa. Paistoin molemmin puolin. Heitin pataan porkkanoiden, sipulin ja lihaliemen kanssa. Uuni 150 asteeseen ja muutaman tunnin saa olla. Ylimääräisen lihan jatkojalostan hernekeittoon.

6 kommenttia:

 1. Mä oon yhden kerran huovuttanut ja ei onnistunut multa - en ymmärrä.. Mutta kiva tuli - nuitahan voisi lahjaksi tehdä..

  VastaaPoista
 2. Ootko huovuttanut neullalla vai vedellä? Vedellä huovutus on paljon hankalampaa mun mielestä. Huopumiseen voi vaikuttaa villan kuitujen suunta, jos ne on samassa suunnassa niin sitten se ei huovu. Sen takia nypinkin villan aina ensin erilleen toisistaan. Kiitos vinkistä, mun molemmila kummipojilla on synttärit pian joten joku mörköheijastin vois olla kova sana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ..ihan kuivilteen huovutin..muistaakseni - siitä on kyllä aikaa jo vuosia.. Tarttis vaan kokeilla uudestaan, kun se on myös aikasta moneen sopiva materiaali. Voi, pojat tykkäisi varmasti - pimeään mörkö/kummitus heijastimet.. Saat pian tehdä koko kylän pojille - siitä tulisi hitti!!

   Poista
 3. Tulee ihan meidän kurssi siellä, mikäs se koulu nyt olikaan kun oltiin huovuttamassa eikä meistä kukaan tajunnu, että se villa maksaa ja mäkin tein sen julmetun kassin ;) Nyt on päässyt viimein se siellä huovutettu käsinukkeoravakin käyttöön :)

  VastaaPoista
 4. Aa puhut Jurvasta! Meillä ei oo vielä mitkään niistä tekeleistä käytössä. Pitäis ne kuitenkin varastossa olla. Hyvä kun muistutit :)

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Se tuo hyvän mielen :)