tiistai 15. lokakuuta 2013

Saippuaa omin käsin

Tehtiin viikonloppuna siskon kanssa saippuaa. Sisko on tehnyt saippuaa aiemminkin, joten hänellä oli lähes kaikki tarvittavat välineet ja aineet valmiina. Ite olin noviisina matkassa. Mukanani iso pullo oliiviöljyä ja kookosrasvaa. Nekin tiesin ottaa mukaan, kun käsky kävi. Viikonlopun aikana teimme viidenlaista saippuaa. Ruususuola- hunaja saippuaa hunaja-mantelituoksulla, keittiösaippuaa, maustesaippuaa, oliiviöljysaippuaa kehäkukan terälehdillä ja silkkisaippuaa vaniljan tuoksulla. Alempana kuvassa näistä kolmea viimeksi mainittua.
Muoteista ja maitopurkeista irrotetut saippuat kypsymään menossa.

 Minkälainen fiilis jäi? Saippuan tekeminen oli kivaa eikä todellakaan mitään ydinfysiikkaa, kun oli hyvät ohjeet ja hyvä opastaja. Välineiksi käy keittiöstä sellaiset astiat esim. kattila, sekoituskulho jne. kuten myös  sauvasekoitin joista olet valmis luopumaan askartelun hyväksi.

 Öljyt ja rasvat löytyy ruokakaupasta. Lipeää saa ainakin nettikaupoista tilattua. Suosittelen, että hankit hyvät ohjeet, varaat tarvittavat välineet ja aineet sekä hyvää seuraa saippuan tekemiseen. Niin mekin tehtiin ja hyvin sujui. Täältä voit lukea tarkemmin meidän saippuan teosta. Kannattaa kokeilla, jos haluat saippuaa, josta tiedät täysin mitä se pitää sisällään. Saat myös tehtyä niin hellävaraista, kun haluat. Näistä saa myös hyviä lahjoja. Saippuan täytyy kypsyä n. kuukauden joten vielä ehtii esimerkiksi jouluksi tehdä.
 Nyt vaan sitten odotellaan, että pääsen testaamaan saippuoitani!

8 kommenttia:

 1. Vau, en tiennytkään että saippuoiden pitää kypsyä?!?!! Tuota pitäisi kai joskus kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu se johtuu tuosta lipeästä. Se muuttuu kypsymisen aikana vaarattomaksi. Kannattaa kyllä kokeilla. Täällä mietiskelen että mitähän muuta kosmetiikkaa voisi tehdä omin käsin. Tuola siskoni blogissa on mainittu se kirja minkä ohjeilla ja resepteillä tehtiin. Siinä oli tosi selkeät ohjeet kuvien kera :)

   Poista
 2. saippuoiden valmistus on mukavaa puuhaa samoin kuin kynttilöidenkin.. itse kanssa aloittelin jo niiden puuhastelun..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon joskus lapsena tehny kynttilöitä. Pitäiskin kokeilla sitäkin taas. Ongelmana on vaan, että mistä kynttilän jämiä. Sytykeruusuja vartenkin tarvisin niitä lisää. Saishan sitä ostettua, mut jotenkin tuntuu, että se idea katoaa..

   Poista
 3. Kuulostaa hyvälle ja toki myös näyttää! Ihana joululahjaidea, niin kun jo sanoitkin :-)

  VastaaPoista
 4. Aivan mahtava lahjaidea, kauniita saippuoita!

  VastaaPoista
 5. Kiitos :) Nyt vaan saippuoita tekemään :)

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Se tuo hyvän mielen :)