tiistai 8. lokakuuta 2013

Kukkii se farkkukin (Farkkuruusujen ohje)

 Nämä omani on syyslajiketta ja ominaista näille on punertavat lehdet ;) Nämä on oman miehen vaatekaapin farkuista kasvatettuja. En yleensä ole kovin hyvä kukkien kasvattaja, mutta näiden kanssa ei ollut suurempia ongelmia. Suosittelen siis muillekin!

Tämän ohje on Taitopuoti Paperinauhan käsityömessu osastolta pongattu.
Tarvitset:
-vanhat farkut
-sakset
-kankaankovettajaa
-astian kovettajalle
-kuumaliimaa
(-rintaneulan neuloja jos teet näistä rintaneuloja)

Leikkaa farkuista neliöitä. Erikokoisista paloista saat erikokoisia ruusuja. Kaada kovettaja astiaan ja kastele kankaat kokonaan. Puristele ylimääräinen aine pois. Ylimääräisen aineen voit kaataa takaisin pulloon, paitsi jos tarkoituksena kovettaa muutakin, kuin farkkua.

Jätä kuivamaan 6-12 tunniksi. Jos laitat sanomalehden päälle, niin käännä välillä, koska liimaantuvat muuten lehteen. (Ei sillä, että minkäänlaista omakohtaista kokemusta olisi ;)

 Leikkaa paloista suunnilleen pyöreitä tai mutkikkaan/ epämääräisen pyöreitä. Tämän voisi tehdä jo ennen kovettamista, mutta en tiennyt kumpia haluan tehdä.

 Leikkaa palat spiraalimaisesti. Pyöreä tasaisesti ja mutkikas mutkitellen. Aloita rullaamaan ruusua ulkonurkasta sisään päin.

Kun kangas on rullattu, laita kuumaliimaa  keskellä ja paina "läppä" rullauksen päälle. Liimaa rintaneulan neula kiinni, Valmis!

Ympyrästä tehdyt ruusut

Mutkikkaasta ympyrästä tehdyt ruusut
Tykkäsin enemmän noista mutkikkaan ympyrän mallisista. Ne ovat enemmän aukinaisen ruusunnäköisiä, kun taas nuo ympyrästä tehdyt on enemmän nupullaan. Mietin, että mitenkähän Erikeepperi-vesi seos toimisi kovettajana, kun tekisi siitä riittävän löysää. Suosittelen testaamaan, jos tuli mahdoton into tehdä ruusuja, mutta kovettajaa ei ole. Haluaisin kuulla miten kävi :)

8 kommenttia:

 1. Ruusuvainu toimii - avasin just koneen ja sinä se olet ollut ahkera - aivan loistava ohje, hieno idea ja mun mielestä myös tuo mutkikas ruusu on sillai luonnollisempi.. tuo toinen on ehkä niinkuin nuppu. Et ikinä arvaa mikä mun huomisen puuha on - tosin mulla ei ole kovettajaa, joten kokeilen tuota keepperi seosta tai tärkkiä.. kerron sitten miten kävi =), Kiitos!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos oli apua :) Nämä valmistuu kyllä nopeeta, jos ei tuota kuivumisaikaa lasketa. Odotan innolla miten toimii erikeepperi tai tärkki. Uskon kyllä, että hyvin :)

   Poista
 2. Hienoja tuli! Näitä vois kyllä tehdä vaikka äitienpäivälahjaksi oppilaiden kanssa jos ensin kovettais valmiiksi jo kankaat.

  VastaaPoista
 3. Joo nää olis ainakin helppoja. Pienempien kans pitäis liimapyssyn kans varmaan vähän olla apuna..

  VastaaPoista
 4. Oi, miten ihania. Kaikenlaisesta materiaalista sitä ruusuja voi tehdäkkin!

  VastaaPoista
 5. Kiitos. Sanoppa muuta :) Niin ja tervetuloa!

  VastaaPoista
 6. Hienoja tuli farkkuruusuista! Paperista noita olenkin jo ajat rullaillut, mutta enpä ollut farkkuja koskaan ajatellutkaan. Pitääpä kokeilla!

  VastaaPoista
 7. Kiitos vinkistä. Pitää kokeilla paperistakin!

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Se tuo hyvän mielen :)