keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Syksyn viimeiset omput

Saadaan joka vuosi miehen vanhemmilta omppuja. Omput on tosi hyvänmakuisia ihan sellaisenaankin, mutta usein saadaan niitä niin paljon, että niistä ehtii tehdä kaikenlaista. Saatiin viimeiset syysomenat, kun tajusin, että haluaisin kuivata niitä.
 Kastoin omena viipaleet sitruunamehuun, jossa oli hunajaa ja kanelia. Sen jälkeen omenat kuivuriin reiluksi kuudeksi tunniksi.

Viipaleista tuli hyvänmakuisia karkin korvikkeita. Harmittaakin, että tajusin tuon kuivatuksen liian myöhään. En nimittäin ehtinyt kuivata enempää kuin tuon yhden satsin ja sekin on jo lähes syöty. Ensi vuonna aloitan heti ensimmäisten omenien aikaan. Ehkä sitten ehdin kokeilla myös ananasmehuun kastamista.

 Kauraomenapaistosta on tullut tehtyä kyllä sitäkin enemmän. Vanilijakastikkeen kanssa se on aina takuuvarma herkku! Omaani laitoin loput omenat mitä jääkaapissa oli. Sen lisäksi laitoin kauraryynejä n.3 dl, margariiniä 75g, sokeria 0,5 dl ja vähän kanelia. Tätä voi syödä jälkkäriksi, välipalaksi, iltapalaksi tai vaikka aamupalaksi.

Viime päivät on ollut melkoista haipakkaa, kun ollut niin monenlaista touhua. Vietiin mm. kirpparille tavaroita myyntiin. Toivottavasti itelle turhat tavarat menee hyvin kaupaksi. Enkä tuo yhtä paljoa löytöjä sieltä kotiin :D

  Löytöjä toin sen sijaan mummaltani, jonka luona viikonloppuna vierailin. Sain häneltä muutamia virkattuja liinoja. Liinat odottaa silittämistä, jonka jälkeen ainakin toinen noista isommista pääsee olohuoneen pöytää koristamaan. Noita pienempiä ajattelin hyödyntää jotenkin askartelussa.
Jos jollakin on hyviä kuivuri vinkkejä niin niitä otetaan vastaan :)

2 kommenttia:

  1. Maistiaiset olisi kelvannut kyllä :D. Sait kuin saitkin kuivurin, mäkin haluan kokeilla ens vuonna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tuo oli tuollanen koe-erä.. Varsinainen erä tulee ens vuonna ;)

      Poista

Jätä kommentti. Se tuo hyvän mielen :)